*Aktualizace* Pořádáme závody na Králově stolici

08.05.2024 21:48
A jak to proběhlo?
 

Slunečné počasí, nová mapa na orientační běh Králova stolice i blízkost ke Praze přilákaly na státní svátek 8.5.2024 do Voznice přes 1200 orientačních běžců. Zkušený tým pořadatelů z OK Dobříš má tak za sebou úspěšné pořádání závodu Pražského a Středočeského oblastního žebříčku, celostátního rankingu pro dospělé a veterány a současně i veřejného závodu v orientačním běhu na krátké trati. A také rekordní počet účastníků.

Fotky z cíle  a z celého závodního dne vám přiblíží nejlíp atmosféru závodu.

V lese bylo rozmístěno přes 100 kontrol, byly připravené závodní tratě pro všechny věkové kategorie i nezávodní tratě různé obtížnosti pro příchozí veřejnost. Na prezentaci se dohlásilo přes 130 dětí a dospělých, kteří si užili sportování v rozkvetlé jarní přírodě a vyzkoušeli si orientační běh. V cíli na kraji lesa čekalo na všechny pití a v centru závodu v obci Voznice pak stánky s občerstvením a s prodejem orienťáckých potřeb, pro nejmenší „dětská školka“ s kreslením a hrami a pro všechny pak možnost potkat kamarády, popovídat si, probrat záludnosti tratě a také zatleskat nejlepším dětem při vyhlášení výsledků.

Celkem proběhlo cílem 1130 závodníků na měřených tratích (nejmenší měli fáborkovou trať s možností zkratek) a přes 70 účastníků či rodinných skupinek si prošlo tratě Z (začátečnické neboli zážitkové) s ražením do průkazky bez měření času.

Konání závodu podpořili a umožnili: obec Voznice, město Dobříš, město Mníšek pod Brdy, lesy Colloredo-Mansfeld spol. s r.o., Vodohospodářská společnost Dobříš a další. Děkujeme.

 

Velké poděkování patří všem pořadatelům, členům oddílu i rodinným příslušníkům za perfektně odvedenou práci, a také účastníkům, že přijeli  a vytvořili společně tu pravou orienťáckou atmosféru.

 

 

**********

Už se to blíží! Ve středu 8.5. pořádáme oblastní žebříček na Králově stolici s centrem závodu ve Voznici.

K dispozici jsou smozřejmě i tratě pro veřejnost - ideální pro ty, kdo hledají aktivní program na volný den. Přijďte a vyzkoušejte si orientační běh, stačí mít vhodné oblečení do lesa (dlouhé kalhoty!) a buzolu nebo kompas. Všechno ostatní vám rádi vysvětlíme v centru závodu i na startu.

Víc informací najete na webu závodu tady. Aktuality můžete sledovat i na Facebooku u události závodu.

 

Těšme se na vás!

Honza + celý organizační tým

—————

Zpět